Belépés
A Sárvári család golgotája
A Sárvári család golgotája

Dátum: 2009. June 01. Monday, 20:20


A burgonyanemesítő Sárvári család 70 éves munkássága került veszélybe a magyar ,,elit" és bürokrácia árulása révén.

Termelők és fogyasztók vásárlásaikkal segíthetik őket.





Dr. Sárvári István családjának története hosszú évtizedekkel eze...
Majoránnás savanyú burgonyafőz
Majoránnás savanyú burgonyafőzelék
Hegedüs János: Vegetáriánus főzelékek
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 pohár tejföl, 2 db babérlevél, 1 kávéskanál morzsolt majoránna, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál almaecet, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál curry, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk és főni tesszük, kb. 3 l vízben. Hozzáadjuk a babérlevelet, ...
Majoránnás savanyú burgonyaf&#
Majoránnás savanyú burgonyafőzelék
..................................

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 pohár tejföl, 2 db babérlevél, 1
kávéskanál morzsolt majoránna, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál
almaecet, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál curry, vegeta.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk és főni
tesszük, kb. 3...
Savanykás burgonyafõzelék
Savanykás burgonyafőzelék, újhagymával
.................................... ..

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 csomó újhagyma, 1 kávéskanál olaj, 2
evőkanál liszt, 1 kávéskanál pirospaprika, csipetnyi tárkonyfûszer,
1 teáskanál só, vegeta.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A hagyma zöldjét
levágjuk, félrete...
Rózsaszín burgonyafõzelék
Rózsaszín burgonyafőzelék
.........................

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 pohár
joghurt, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és odatesszük
főni, kb. fél liter vízben. Belekeverjük a paradicsompürét, az
ízesítő...
Sörben sült burgonyagombóc
Sörben sült burgonyagombóc
..........................

Hozzávalók: 50 dkg sós vízben főtt burgonya, 2 db egész tojás, 6
evőkanál liszt, 1,5 dl világos sör, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd
fokhagyma, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál törött bors,
késhegynyi szerecsendió-virág, késhegynyi őrölt gyömbér, ízlés
szerint só....
B receptek
...
Csirkehússal töltött burgonya

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 40 dkg csirkehús, 5 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl fehérbor, 1 dl tejszín (el is maradhat), 5 dkg sajt, só ízlés szerint.
A főtt csirkehúst kockákra vágjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott főtt gombát. Vajból, lisztből húslevessel, borral feleresztve besamelmártást készítünk, a...
Uborkás burgonyafõzelék
Hozzávalók: 1 kg burgonya, kevés só, 1 darab ecetes uborka, 3 deka zsír, 3 deka liszt, evőkanálnyi reszelt vöröshagyma, egy deci tejföl.
Egy kilogramm burgonyát meghámozva apró kockákra vágunk, annyi sós vízben, hogy a burgonyát épp csakhogy ellepje, puhára főzzük. Egy középnagyságú ecetes uborkát belereszelve (káposztareszelőn), vékony piros rántást és eg...
Megfejtették a burgonya genomját
...
A Solanum tuberosum elnevezésű burgonyafaj genomjának megfejtésén annak komplexitása miatt a vártnál tovább dolgoztak. A genomban 39 ezernél több fehérjekódoló gén található; egy-egy kromoszómából négy azonos példánnyal rendelkezik, ehhez kapcsolódóan pedig minden egyes génből is négy kópiával, amelyek ráadásul meglehetősen nagy változatosságot mutatnak. Összehasonlításként: ...
Ínyenc csicsóka
Ínyenc csicsóka

Hozzávalók:
1kg csicsóka gumó,
1 dl olívaolaj,
tengeri só,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tejszín,
10 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítése: A csicsókát vízzel és kefével megtisztítjuk, lesikáljuk (nem hámozzuk).
Hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk.Tepsibe tesszük, sózzuk ízlés szerint, meglocsoljuk az olíváva...
A burgonya az a zöldségféle
A burgonya az a zöldségféle, amelyet rengeteg receptben felhasználhatsz, több formában is megkészítheted, és könnyedén változtathatod ízletes fogássá. Az év minden időszakában megtalálható, és bárki számára elérhető.

De mi az, amit még nem hallottál a krumpliról?

1. Semlegesíti a gyomorsavat, ezért kimondottan ajánlott azok számára, akik gyomorfekélytől vagy g...
A burgonya
A burgonya az a zöldségféle, amelyet rengeteg receptben felhasználhatsz, több formában is megkészítheted, és könnyedén változtathatod ízletes fogássá. Az év minden időszakában megtalálható, és bárki számára elérhető.

De mi az, amit még nem hallottál a krumpliról?

1. Semlegesíti a gyomorsavat, ezért kimondottan ajánlott azok számára, akik gyomorfekélytől vagy g...
Mazsolás krumplifánk
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 evőkanál vaj
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 4 evőkanál mazsola

A krumplit meghámozzuk, kis darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, áttörjük. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat, tojást, lisztet, sütőport és a mazsolát és alaposan összegyúrjuk. Lisztes kézzel diónyi gömböket for...
Rózsaszín burgonyafõzelék
Rózsaszín burgonyafőzelék
...... ........... ..........

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 pohár
joghurt, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és odatesszük
főni, kb. fél liter vízben. Belekeverjük a paradicsompürét, az
ízesítőket és puhára főzzü...
1 
Címkék: Sárvári István, Hegedüs János, burgonya genomját, burgonyanemesítő Sárvári, magyar &#8222, burgonyát meghámozzuk, hagyma zöldjét, főtt csirkehúst, apróra vágott, deci tejföl, kilogramm burgonyát, középnagyságú ecetes, vártnál tovább, csicsókát vízzel, krumplit meghámozzuk, burgonyanemesítő, gyomorfekélytől, burgonyafőzelék, paradicsompürét, felhasználhatsz, változatosságot, megkészítheted, burgonyagombóc, káposztareszel, vásárlásaikkal, besamelmártást, paradicsompüré, változtathatod, kromoszómából, fehérjekódoló, megtisztítjuk, középnagyságú, felkockázzuk, meglehetősen, belekeverjük, megtalálható, összegyúrjuk, megfejtették, csirkehússal, babérlevelet, szerecsendió, komplexitása, vegetáriánus, évtizedekkel, pirospaprika, meglocsoljuk, belereszelve, kapcsolódóan, zöldségféle, meghámozzuk, családjának, rendelkezik, időszakában, burgonyafőz, elkészítése, krumplifánk, gyomorsavat, kimondottan, újhagymával, vöröshagyma, semlegesíti, mokkáskanál, húslevessel, feleresztve, burgonyafaj, megfejtésén, hozzávalók, késhegynyi,
© 2013 TVN.HU Kft.